Filmavond in de spreng

“Portrait de la jeune fille en feu”

Vrijdag 8 oktober 2021

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

 

Bij de deur is het tonen van een coronatoegangsbewijs en ID noodzakelijk.

Prijs: € 10,00 p.p. inclusief koffie of thee.

Het is verplicht om van tevoren te reserveren via info@desprengoudewetering.nl.

Wat is liefde? Het antwoord is dit: Céline Sciamma’s prachtige kostuumdrama over een onmogelijke liefde tussen twee vrouwen in achttiende-eeuws Bretagne. De energie van de film en de liefde tussen de hoofdpersonen is soms zo intens dat je even je ogen moet sluiten om minder te voelen.

“Portrait de la jeune fille en feu” is veel dingen tegelijk. Een historisch drama. Een liefdesverhaal. Onderkoeld maar sensueel. Teder maar ook afstandelijk. Een verbeelding van een woest innerlijk landschap. Al die dingen werken tegelijk. Geen van die dingen dringt zich aan je op.

Het zou ook een film over twee gezichten kunnen zijn. Het ene gezicht is van Marianne, een kunstschilder die door een gravin wordt ingehuurd om haar dochter Héloïse te schilderen. Zij is het andere gezicht van de film. Probleem alleen is: Héloïse mag het niet weten. Het portret is bedoeld voor een Italiaan aan wie ze tegen haar zin zal worden uitgehuwelijkt, maar die ze nog nooit heeft gezien.