Culturele avond met Ad van Nieuwpoort

Theoloog, predikant en schrijver. De Bron voor deze lezing is het aloude Bijbelverhaal Job.

In december 1996 werd hij predikant in de Hervormde Gemeente van Amstelveen. In 2004 werd Van Nieuwpoort predikant van de Thomaskerk in Amsterdam, aan de voet van het zakencentrum de Zuidas. Tot september 2020 was hij de predikant in Bloemendaal en Overveen, waar hij een platform voor dorpsgesprekken over de toekomst van politiek, bedrijfsleven en cultuur opzette.

Van zijn hand verschenen een negental boeken over de betekenis van oude bronnen voor deze tijd. Van Nieuwpoort was een van de initiatiefnemers van Zingeving Zuidas. Een opmerkelijk initiatief om zingeving terug te brengen in het hectische en kapitalistische zenuwcentrum van de BV Nederland.  Van Nieuwpoort leverde een belangrijke bijdrage aan het terugbrengen van de menselijke maat in een wereld waar bankiers, advocaten en consultants soms geconfronteerd worden met een leegte in hun bestaan.

Thans is hij predikant in de Duinzichtkerk in Den Haag waar hij ook bouwt aan een Huis van inspiratie en reflectie in Benoordenhout.

De Bron voor deze lezing is het aloude Bijbelverhaal Job. In Leven zonder oplossing laat Ad van Nieuwpoort zien dat die maakbaarheidsgedachte de mens al eeuwen in de weg zit, zowel in onze religieuze tradities als in het moderne, seculiere levensgevoel.

In Leven zonder oplossing legt Van Nieuwpoort in korte hoofdstukken Jobs verhaal naast de verhalen van mensen die hij in zijn werk tegenkomt in tijden van onzekerheid, ziekte en verlies, maar ook bij rouw, scheiding en burn-out. Het gaat niet om de antwoorden, maar om de goede vragen.

Kaartverkoop via onze webshop € 10,00.  De entreeprijs is inclusief koffie of thee bij binnenkomst.

Woensdag 29 maart 2023

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur