"In Gods naam" Bas Ragas

in samenwerking met nachtzon

 

Woensdag 20 en donderdag 21 november 2024:

Aanvang 20.00 uur

Zaal open 19.45 uur

 

Bas, katholiek geboren, is enkele jaren geleden gegrepen door de verhalen uit de Bijbel. Via een vriendschap met een predikant heeft hij zich verder verdiept in de context van deze oerverhalen. Veel van zijn generatiegenoten zijn onbekend met deze verhalen of hebben ze afgeserveerd op grond van eenzijdige uitleg. Door het lezen en bestuderen van deze teksten is Bas er echter van overtuigd geraakt dat deze verhalen ook van onschatbare waarde zijn voor onze tijd.

In een avondvullende voorstelling gaat hij kriskras door de Bijbel en licht hier bekende en onbekende verhalen uit. Soms schurend, altijd in dialoog met de zaal, soms kwetsbaar en confronterend. Verhalen over angst, liefde, hoop en moed. Op kunstige wijze verweeft hij zijn herkenbare persoonlijke levensvragen met de verhalen uit de Bijbel. Hij leest voor uit de Evangeliën, zingt uit de Psalmen (op eigen wijze) en oreert met Spreuken.

Zijn tegenspeler neemt verschillende rollen uit de verhalen aan en roept Bas en het publiek soms tot de orde. Soms speelt de acteur God, een (stille) getuige of een figurant. De multi-instrumentalist geeft muzikale ondersteuning en rijgt moeiteloos het repertoire van Elvis, spirituals, Händel en ABBA aan elkaar.

Info:

Cast: Bas Ragas e.a.

Regie: Anne Christine Girardot

Script: John Gruter en Bas Ragas

Productie: Jan-Chris de Bas, Monique van den Boogaard en Levi van der Sluijs

Producent: Casper van Dorp

Productiehuis: Nachtzon Media B.V.

 

Klik hier meer informatie en het bestellen van tickets.