Cursus Kunstgeschiedenis Najaar 2024

Met Camée van Blommestein en Marie-Claire Valck Lucassen.

Onze kunstcursussen zijn inmiddels een begrip. Zowel in het voor- als in het najaar organiseren wij samen met twee professionele kunsthistorica, Marie Claire Valck Lucassen en Camée van Blommestein, deze bijzondere bijeenkomsten. Zij geven ieder 2 middagen een presentatie over kunst.

Dit gaat om de middagen 17 en 31 oktober en 14 en 28 november 2024.

De lessen beginnen om 14.00 uur en eindigen om 16.00 uur.

De kosten zijn € 55,00 voor 4 lessen – koffie of thee is inbegrepen.  

Losse middagen kosten € 15,00 per keer.

Aanmelden kan via onze webshop.

Voor meer informatie kun je bellen met Maartje de Koning op 06 43502438

Marie Claire Valck Lucassen is opgegroeid in het buitenland. Dit heeft haar nieuwsgierig gemaakt naar verschillende vormen van cultuur en expressie.

Terug in Nederland volgde ze met succes een studie kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Leiden.

Ze heeft brede kennis en expertise opgedaan op tal van onderwerpen over de kunstgeschiedenis. Ze is gids bij het Mauritshuis, het Kunstmuseum Den Haag en de beeldentuin Clingenbosch in Wassenaar.

Ook geeft zij rondleidingen in museum Voorlinden te Wassenaar.

Haar specialiteit is dat ze niet gespecialiseerd is. Kortom, ze verzorgt kunstlezingen en rondleidingen op maat.

31 oktober:  Kandinsky – Pionier in Abstracte kunst
 
14 november: Maurizio Cattelan, enfent terrible van de kunstwereld
 
Camée van Blommestein is afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam als jurist en maakte succesvol carrière als interim human resourcemanager bij een aantal bekende bedrijven.

Op latere leeftijd begon zij de studie Kunstgeschiedenis aan de Leidse Universiteit. Zij houdt sindsdien lezingen over tentoonstellingen, kunstenaars en thema’s in de beeldende kunst.

Zij gaat graag aan de hand van afbeeldingen met haar publiek dieper in op wat er te zien is. Camée is o.a. verbonden aan Museum Beelden aan Zee in Scheveningen.

17 oktober: Joan Miro – een verrassende Catelaanse kunstenaar

28 november:  Valentine Prax

 

Marie Claire en Camée hebben elkaar leren kennen tijdens hun studie aan de Universiteit in Leiden, waar hun samenwerking is gestart.

Al 4 jaar geven beide dames bij ons in De Spreng in zowel het voorjaar als in het najaar, onder veel belangstelling van onze cursisten, een aantal middagen les.

Aanmelden voor deze cursus kan via onze webshop. 

De cursus wordt gegeven in De Sprengzaal (ingang via de corridor). De zaal is vanaf 13.30 uur open. Het adres is Kerkstaat 50, 2377 AV Oude Wetering. www.desprengoudewetering.nl