In gesprek met Hugo Borst

Thema avond Dementie

Dinsdagavond 28 mei is journalist, columnist en schrijver Hugo Borst te gast in De Spreng in Oude Wetering. Hugo wordt deze avond geïnterviewd door Gerben van Duin, Wethouder Welzijn, Volksgezondheid, Sport en Bewegen van Kaag en Braassem.

Over de avond:

Naast het persoonlijke verhaal van Hugo heeft de avond natuurlijk ook een lokaal tintje. We hebben het onder andere over een dementievriendelijk Kaag en Braassem, het belang van sport en bewegen ter voorkoming van dementie en over de plaats van dementie in onze huidige, hectische maatschappij.

Over Ma en Ach, moedertje:
Ma is het ontroerende en vaak geestige verhaal over Hugo’s dementerende moeder, de ingrijpende gevolgen van haar aftakelende geest en de onvermijdelijke verhuizing naar een verpleeghuis. Intussen haalt hij herinneringen op aan zijn jeugd en aan zijn moeder in betere tijden.
In Ach, moedertje woont zijn moeder inmiddels in het Verpleeghuis. Hugo schrijft over zijn moeders achteruitgang, over het verdriet om wat verloren gaat, de terugkerende valpartijen én het plezier in de bonte woongroep. Maar Hugo maakt zich ook kwaad over de werkdruk van de verzorgenden in het Verpleeghuis.

Over Hugo Borst:
Hugo Borst (1962) is schrijver, columnist, redacteur en voetbalcriticus. Hij schreef onder andere de bestsellers De Coolsingel bleef leeg, Over vaders en zonen, Schieten op Volkert van der G. en O, Louis, dat in Engeland genomineerd was voor de prestigieuze British Sports Book Awards. Zijn boeken over zijn moeder met dementie Ma (2015) en Ach, moedertje (2017), verkochten samen al meer dan 200.000 exemplaren.

Deze thema avond over dementie is een samenwerking tussen Werkgroep Dementievriendelijk Kaag en Braasem, Gemeente Kaag en Braassem, De Spreng en Boekhandel Veenerick.

Kaartverkoop via onze webshop € 12,50.  De entreeprijs is inclusief een consumptie

Er zijn ook kaarten te koop voor € 15,00 inclusief 2 consumpties

Dinsdag 28 mei 2024

Aanvang: 20.00 uur

Zaal open: 19.30 uur

Adres: Kerkstraat 50, 2377 AV Oude Wetering.