Vox Laeta Landleven & Liefdesleed
Zondag 19 mei 2019

Vox Laeta Landleven & Liefdesleed

 

Zoals de lente ruikt bij Hornbach, zo zingt Vox Laeta over de natuur en de liefde,…

...lees meer

Kamerkoor Con Passione “Water”
Zondag 2 juni 2019

Kamerkoor Con Passione "Water"

 

Water, de oorsprong van al het leven op aarde, de…

...lees meer

Terug

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het is een thema dat in de 19e eeuw in het werk van veel kunstenaars centraal stond. In die periode, die bekend staat als de Romantiek, worden vooral de gevoelens van de mens bezongen, waarbij de natuur dient als metafoor. Een man onder een boom verlaten door zijn liefje, meisjes met blozende wangen als rode rozen, die nog eerst aan hun moeder moeten vragen of ze met hun liefje mogen verkeren, rondtrekkende zigeuners, gebruind door de zuidelijke zon, slaan hun kamp op, zingen, drinken en spelen gitaar, terwijl de zwartogige meisjes dansen. Wij, die in gedachten door de bomen het schouwspel gadeslaan, voelen weemoed en heimwee, omdat we zo nu en dan de behoefte voelen ook eens helemaal vrij te zijn.

 

Het komt allemaal aan de orde in het voorjaarsconcert van Vox Laeta in de muziek van Mendelssohn, Schumann, Brahms. Dvorák en Bartok. De dirigent van Vox Laeta, Hanneke Verbeek, heeft zoals altijd de muzikale leiding en de begeleiding van het koor wordt verzorgd door fluitist Imre Rolleman en pianiste Caecilia Boschman. De verteller bij het concert is Bart van Gerwen.

 

Entree:  €13,50.

 

In de voorverkoop  €11,=  bij de leden van het koor, via . en bij Primera Domien Koek, Meerkreuk 42, Oude Wetering en Veenerick Boek en Kantoor, Noordplein 15, Roelofarendsveen.